Tuesday, September 23, 2008

Salam Perantauan...


Assalamualaikum wbt semua...

Salam Eidulfitri kepada Mama dan Ayah di Umbrella Hill, semoga sihat keadaannya. Selamat menyambut hari raya! Maaf zahir & batin serta halalkan makan minum anakmu ini sepanjang hidupku menikmati nikmat kasih sayang yang tidak berbayar. Juga kepada adik-adik yang selalu diingati, rajin-rajin belajar, kene enjoy raya tahun ini walaupun tak dapat duit raya. Pakai baju raya cantik-cantik!

Tak lupa jua kepada sanak saudara di kampung. Makan kuih raya, lemang ketupat ingat-ingatlah kat orang disini! haha Nenekku; Raja Kuntum Raja Ali, doa cucu kesayangan nenek ini moga nenek sihat walalfiat kehendakNya

Dan juga kepada teman-teman seperjuangan di perantauan, la'tahzan (jgn bersedih), moga-moga dikuatkan iman dan hati menimba ilmu di tempat orang. Sahabat-sahabat di USA (Hafiz& Izza, Murni,Jep, Shaiza, Reece, Shey, liya, Ama dan lain2), di Netherland juga(Huda, Fazilah, Dang, Izan & yang lain), Belgium (kak natrah, nurul), Australia (Bro Nazmi, Amni, Hafizzudin, Che Mat), Jerman, Russia, UK (Onn, Bakh,) dan tak lupa di Malaysia; di UPM, X-KBP serta khasnya semua pensyarah di UPM terutamanya di JTP dengan ucapan...

SELAMAT BERHARI RAYA, MAAF SEGALA KHILAF YANG PASTI ADA. MAAF ZAHIR & BATIN

P/S: Ada video best di bawah!terutamanya yang berada di USA! hehe tengok jangan tak tengok! moga-moga ceria sokmo!

15 comments:

missselfridge said...

zie..salam aidilfitri gak..eh tak anta salam perantau ke?leh masuk utusan atau berita harian gmbr ni..hehehhe

suhaizi said...

hi misselfridge! (siapakan anda?)
Malas nk hantar... nnt org kata mencapap lak hahaha

za said...

gmbr nampak gemuk.skg dh kurus kering..hihihi..bukan malas nk antar tuh,,..xsempatla tuh.hihi.

p/s:maaf sekali lg.(dh mta maaf buat lg)=)

Suhaizi said...

gamuk ke Izza! hahaha time tu cukup makan kot!maklum la bukan bulan pose! ni pose dah slim habis ar hehehehe
hntar ape izza? ape yg tak sempat?

za said...

hantar salam perantauan.hihi saje nk bgtau..kami masuk isnin lepas..heboh di pusat pengajian ayah dan mak di usm..hihi..saje nk nyohor..hihi..
better eat a lot..nanti mst rmi berebut nak jdkan calon suami..hahaha

suhaizi said...

hahaha oh pasal salam perantauan tu ke! hehe well tu mls nk hnatar hehe nnt org kata mencapap lak hehe demo takpe la dah de family...
Calon suami? uits hahaha nnt lar

oon said...

zie, sedehnya raya sini waaaaaaaaaa, nak balik! nak balik!

suhaizi said...

weh Onn ape kes la ko nk sedih2 sangat nih... tak salah nk sedih tapi ape leh buat Onn. Bukan ko nangis leh bwk ko balik Srwak! hahhaha
Yg penting ko enjoy kat sana! beraya tmpat org ni pengalaman tau! hahaha sabaQ

..BaLqiS.. said...

SALAM LEBARAN dr Malaysia...jgn cedey2 raye kat sana..(^_^)

suhaizi said...

hi Balqis! TQ hehe insyaAllah tak sedih cuma sayu sket lar kan hehe then at that time de kelas gak tuh hehe nk wat camne..camni lar adat berjauhan ngan org tersayangkan huhu

sesacun said...

suhaizi..berape kali nak ckp...ejaan maaf sgt tidak boleh blah..ish ish...
maaf la..berape kali nak ckp maaf la...

maaf zahir batin ye keke!!

Suhaizi said...

sesacun! ayoyo salah lar sebenarnya mmg sengaja jek eja camtuh hehe then biasa sgt taip dlm YM tu la jadinya hehe
By the way TQ...

murni said...

zie! kesempatan ni sy nak wish awk slamat menyambut aidilfitri di rantau org..sama la kita kan..mohon maaf zahir dan batin ek..halalkan semua nye..kot2 la ada hutang awk ke..hehe..raya jemput la dtg umah..hahaha

smoga di berkati selalu=)

suhaizi said...

Murni!
Maaf jua kupinta dari hujung rambut ke hujung kasut! hehe

Salam Eidulfitri, jgn sedih2 k duk kat tempat orang.. Cheerss

Natrah &Helmi said...

zie, ntah nape ntah..sayu pulak membaca entry salam perantauan nie..time malam@pagi yang hening nie rasa emo pulak..huhu....selamat menyambut hari raya di perantauan ek..first time kan? ok lagi..kamik dah yang kedua nie..huwaaa...O-O ek..:)misselfridge is my member daa..cik puan Nurul..